“V roce 1946 hrál Island proti Bwin. Nyní je Anglie v eurech … Afram Island! “


Když sportovní sada firmy Halldor Einarsson začala prodávat košile fanouškům Islandu za Euro 2016, přidali do obchodu smlouvu. Tři sestavy skupiny B byly vytištěny na Bwin pravém rukávu s krabičkou na vyplnění bodů. “” Myslel jsem, že bychom z těchto tří zápasů mohli získat jednu remízu a nebyl jsem dostatečně arogantní “řekl Einarsson, jeden z nejznámějších osobností islandského fotbalu, který kdysi uspořádal letní návštěvu Manchesteru United a přesvědčil Georgea, aby si s nimi zahrál.

Jeho předpovědi byly špatně a jeho společnost, Henson, musel jít do přesčasů, aby se pokoušel vyrovnat se s poptávkou.Island vyhrál jeden, přitáhl dva a oni další hrají největší zápas v historii sportu národa, knockout kravatu proti Anglii v Nice zítra. “Děláme více košile, ti s Anglie hru na “řekl Einarsson, který byl dvakrát mistrem světa v jeho hře s Valurem, jedním z nejlepších klubů v Reykjavíku.” Pokud vyhrajeme, můžeme najít místo pro další, Bwin čtvrtfinále . Bez ohledu na to, jak daleko postupuje tým, najdeme místo, kde se tam daří.Je těžké se vyrovnat s poptávkou, ale je to skvělá zábava.“

Henson a kolegové ze starší generace v islandské fotbale může stěží uvěřit tomu, co se děje, ale už se mluví o bití Anglii.

První‚mezinárodní‘soutěže byly v roce 1939, kdy Islington Corinthians, nyní již zaniklý amatérský tým ze severu Londýna, porazil Island je nejlepší 1-0 a 3 -2 v Reykjavíku.Návštěvníci dostali dárek: kopie Islandu: Příroda a národ ve fotografiích. V roce 1946 Island vyslal tým, aby hrál v Londýně pět Bwin her, a to vše proti amatérským stranám. Jeden z nich vyhrál, proti Ilfordu. “Vidíte, byli jsme tak daleko za Anglií,” říká Steinarsson. Nízký bod pro fotbal Islandu a datum, které stále rezonuje v moderních dějinách země, přišlo 23. srpna 1967, rok po Anglii vyhrál Světový pohár. “Byli jsme amatérci až do 90. let, a pak se to opravdu ukázalo,” řekl Einarsson. “V Dánsku jsme hráli mezinárodní. Ztratili jsme 14-2. “

Dánsko ovládlo Island, dokud nezískal nezávislost v roce 1947.To bylo ponižující. “Byl jsem v autobusu, který cestoval na výcvik ve Valuru, a komentář byl v rádiu,” řekl Einarsson. “Pokaždé, když mířil branek, kopl jsem sáček s kufříkem dál od sebe, pod sedadlem vpředu.” Rozpačitost. Myslel jsem si: “Nejsem fotbalista, nemám s tím nic společného.” To nás tak dlouho pronásledovalo. Nyní máme hru [proti Anglii], která nám dá lepší vzpomínky. A Dánsko není ani v eurech. “Zájem o fotbal se tak znepokojivě zhoršil, že Einarsson v 80. letech organizoval Bwin návštěvy New Yorku Cosmos a Manchester United. Toto bylo desetiletí, kdy Aston Villa vyhrál evropský pohár a když Henson vyrobil košile Villa. Einarsson promluvil s “Big Ronem” Atkinsonem o uspořádání Manchester United, ve kterém hráli Bryan Robson a Ray Wilkins.On také přesvědčil Best, aby hrál proti United, pro Reykjavik XI a KA Akureyri, a obě zápasy přitahovaly velké davy. Anglie nikdy hrála na Islandu plnou mezinárodní, ale v roce 1985 získala Skotsko Světový pohár kvalifikace v Reykjavíku. Hvězdným hostem byl Rod Stewart, který “si užíval tolik, že nechtěl jít domů, a on nás pozval, abychom jeli s ním”, řekl Einarsson. stejně jako většina světa, podporovat Island zítřka. Mistři byli velkou zprávou po celém světě, a to nejen kvůli jejich výsledkům, ale i kvůli podivným zvukům pocházejícím z jejich tisíců příznivců. Jejich synchronizované Vikingové zpívání bylo Bwin velkým hithem. “Je to trochu jako to, co robí novozélandský rugby tým, haka,” řekl Einarsson.Pak je zpětný a zpěvný zpěv, od jedné poloviny davu k druhému, na Aframském ostrově (Pojďme na Island). Nejblíže je lotyšské zpěv Ég er kominn heim (Jsem doma), který bude zpívat v Nice asi 9000 Islanďanů, asi 3% populace národa. Texty se týkají mladého muže, který se vrací domů v roztrhaných botách, pozdravit svou matku na farmě, kterou otec postavil a doufal, že poslouchá potok při hledání klidu. Je to emocionální píseň a pocity znamenají něco pro lidi Islandu, “řekl Steinarsson. “Jdou pryč, aby pracovali v jiné zemi a chtěli se vrátit domů. Obzvláště fotbalisté – všichni se hrají v jiné zemi. “Einarsson souhlasil a řekl:” Mezi hráči existuje úžasná vazba a skvělá jednota s fanoušky.Před několika lety Bwin apuestas online nikdo zpíval na fotbalovém utkání a až dosud nikdo zpíval státní hymnu.

“Duch je tak silný, to je důvod, proč si myslím, že můžeme porazit Anglii. To je všechno, co jsem považoval za možné. “