Satoranský sekundoval Wallovi v epickém souboji s Irvingem


Celtics však mají výbornou formu, vyhráli předchozích šest utkání, a ve druhé půli na svou stranu rychle překlopili i duel v aréně Wizards. Wall s Bealem zachraňovali v posledních efortuna sekundách alespoň prodloužení. Boston se 14 vteřin před koncem dostal do tříbodového vedení a úmyslně fauloval Beala, aby domácí nemohli střílet za tři body, ten však druhý trestný hod nahodil o obroučku, sám si míč doskočil a poslal zápas do prodloužení.

Pětiminutovka navrch však patřila hlavně bostonskému Kyriemu Irvingovi, který nastřílel posledních 12 bodů svého týmu. Bohatě tím nahradil fakt, že předtím minul závěrečný pokus v základní hrací době.Celkem se Irving zasloužil o 38 bodů a sedm asistencí.

Wall si v prodloužení přivodil zranění kotníku, ale po krátkém ošetření se vrátil na hřiště a 30 vteřin před koncem srovnal na 125:125, když předtím trefil těžkou trojku Irving. Jenže ten byl v ráži a troufl si na střelu dva metry za trojkou, kterou zápas rozhodl. Pak sedmou výhru za sebou ještě potvrdil trestnými hody.

John Wall se na washingtonské straně postaral o 34 bodů, 13 asistencí a šest doskoků, Jeff Green zajistil 22 bodů a 10 doskoků, když v základní pětce zastoupil zraněného Otto Portera.Bradley Beal dodal 22 bodů a sedm doskoků (ale šestkrát ztratil míč) a Kelly Oubre 20 bodů.

V bostonském dresu pomohl Irvingovi nejvíce Marcus Morris, který zaznamenal 27 bodů a devět doskoků a jasně ovládl duel se svým dvojčetem Markieffem (11 bodů a sedm doskoků).

Obranář Marcus Smart se blýskl 18 body, když při svých 193 centimetrech zaskakoval i na pozici klasického pivota, což se mu stalo naposledy na střední škole. Tatum nasbíral 12 bodů a 12 doskoků.

Jonas Valančiunas z Toronta si zranil ruku.

V Oaklandu tak Raptors uspěli poprvé od roku 2004, s Warriors si poradili i ve druhém souboji v sezoně.Rozehrávač kanadského celku Kyle Lowry se blýskl 23 body a 12 asistencemi. Španělský reprezentant Serge Ibaka se na úspěchu podílel 20 body a 12 doskoky, Danny Green přihodil 15 bodů a Pascal Siakam přidal 13  bodů.

V dresu Warriors odehrál velký zápas Kevin Durant (30 bodů, sedm doskoků a pět asistencí), ale jeho spoluhráči mnoho prostoru nedostali. Klay Thompson nastřílel 14 bodů, Stephen Curry dokonce jen 10 a přidal tři asistence, Draymond Green zůstal na dvou bodech, sedmi asistencích, pěti doskocích a třech blocích.

Pro Davise je to druhý čtyřicetibodový večer v řadě a pátý v sezoně. Julius Randle mu pod košem pomohl 22 body a 12 doskoky, Jrue Holiday na rozehrávce 20 body, 10 asistencemi a pěti doskoky.Na body zpod koše vyhráli Pelicans 74:48.

Thunder měli hned čtyři dvacetibodové střelce, zvrátit koncovku ve svůj prospěch se ale snažili marně. Paul George vedl svůj tým s 25 body, 11 doskoky a pěti asistencemi, německý náhradník Dennis Schröder zařídil 24 bodů, Russell Westbrook 20 bodů, sedm asistencí a šest doskoků (sedm ztrát se snažil vynahradit čtyřmi zisky) a Steven Adams 20 bodů a šest doskoků.

Kings táhl srbský křídelník Nemanja Bjelica s 25 body, jeho krajan Bogdan Bogdanovič přidal 20 bodů, stejně jako bahamský střelec Buddy Hield. Nováček Marvin Bagley stihl double double 17 bodů a 10 doskoků, Yogi Ferrell se připomněl 17 body.Willie Cauley-Stein zajistil 14 bodů a osm doskoků.

Timberwolves nestačilo ani 80 bodů za druhý poločas, neuspěli na palubovce soupeře ze Západní konference ani v desátém případě. Nestačilo jim 25 bodů Andrewa Wigginse či 20 bodů Derricka Rose. Karl-Anthony Towns obstaral 19 bodů a 11 doskoků, Dario Šarič 18 bodů a Robert Covington 17 bodů. Jeff Teague přihrál spoluhráčům na 13 tref a sám přidal 12 bodů.

Defenzivní souboj předvedly celky Memphisu s Portlandem, Grizzlies doma uspěli 92:83, když po celý druhý poločas drželi vedení. Mike Conley byl jejich nejlepším střelcem s 23 body, na kontě má i šest doskoků a šest asistencí. Náctiletý nováček Jaren Jackson Jr. ho podpořil 14 body, MarShon Brooks 13 body.Marc Gasol nenápadně nasbíral devět bodů, sedm doskoků, šest bloků a pět asistencí.

V dresu Blazers se výrazně prosadil C. J. McCollum se 40 body, Damian Lillard však zvládl jen 14 bodů (a sedm doskoků) a jejich tým má za sebou jasně nejslabší útočné představení sezony (jeho předchozím minimem bylo 96 bodů). Například bosenský pivot Jusuf Nurkič se protrápil ke dvěma bodům při střelbě 1/15, přidal alespoň 10 doskoků a tři bloky.

Sixers nepomohlo ani 33 bodů, 17 doskoků a šest asistencí v podání Joela Embiida (v zápase ztratil šest míčů). Ben Simmons ho doplnil 22 body, osmi doskoky a sedmi asistencemi. T. J. McConnell 17 body.Sixers postrádali Jimmyho Butlera, který má problém s třísly.

Mladý turecký reprezentant Furkan Korkmaz se poprvé v kariéře dostal do základní pětice a využil toho k osobnímu rekordu 18 bodů a doplnil je šesti asistencemi.

Výhru Hornets ohrozil mladík Malik Monk, který při Lambově střele vstoupil na hřiště z lavičky. Následovala technická chyba za šest mužů na ploše, kterou Pistons potrestali ze šestky, ale ve zbylých 0,3 sekundách zápasu se ke střele nedostali.

Velkou nespokojenost s Monkovou chybou projevil majitel klubu Michael Jordan, udělil mu několik výchovných štulců:

Kemba Walker vévodil Charlotte s 31 body, devíti asistencemi a osmi doskoky. Tony Parker má na kontě 16 bodů.Hrdina koncovky Lamb 13 – stejně jako Willy Hernangómez.

Blake Griffin byl nejlepším mužem v sestavě Pistons s 26 body, 10 doskoky a sedmi asistencemi. Reggie Jackson ho doplnil 18 body, Langston Galloway 17 body a Andre Drummond 14 body, 13 doskoky a šesti bloky.

Bojan Bogdanovič stihl 16 bodů. Domantas Sabonis 12 bodů a 10 doskoků. Po jedenácti zápasech se vrátil Victor Oladipo, zajistil 12 bodů, 10 doskoků a šest asistencí.

Bucks se snažil vést Eric Bledsoe s 26 body a šesti asistencemi, Malcolm Brogdon a Brook Lopez do doplnili 15 body, Lopez zapsal i čtyři bloky. Janis Adetokunbo se vrátil po jednozápasové absenci zaviněné potížemi s krkem, zvládl však jen sezonní minimum 12 bodů, 10 doskoků a sedm asistencí.

Mavericks vedl Harrison Barnes jako autor 25 bodů, J. J.Barea zaznamenal 18 bodů, ale poranil si kotník. DeAndre Jordan má šestnáctý double double v tomto ročníku po 11 bodech a 11 doskocích.

Očekával se i souboj dvou hvězdných nováčků, Dallas a Atlanta si totiž v letošním draftu vyměnily třetí a páté pořadí. Trojka draftu Luka Dončič pomohl vítězným Mavericks 24 body, 10 doskoky a šesti asistencemi, ale pětka draftu Trae Young nezaostala, rovněž zvládla 24 bodů a připojila 10 asistencí.

Young byl nejlepším střelcem Atlanty, Kent Bazemore ho doplnil 22 body a John Collins zazářil 20 body plus osobním rekordem 17 doskoků. Nováček Kevin Huerter se blýskl 19 body.

Jordan Clarkson zařídil 28 bodů, Rodney Hood 23 bodů včetně vítězné trefy a Collin Sexton zajistil 19 bodů.Matthew Dellavedova se clevelandskému publiku ukázal 15 body. Larry Nance Jr. je na třech bodech, ale také 11 doskocích a sedmi asistencích.

Knicks nejvíce přispěli Enes Kanter a Tim Hardaway Jr., oba zvládli 20 bodů, Kanter doskočil cote pariuri sportive online 10 míčů. Nováček Kevin Knox se posunul do základní pětky a zaznamenal 19 bodů a sedm doskoků. Páté newyorské porážce v řadě nezabránili ani šestnáctibodoví rozehrávači Emmanuel Mudiay a Frank Ntilikina.Mudiay k nim dodal sedm asistencí a osm doskoků.

Heat znovu nastoupili bez Gorana Dragiče či Hassana Whitesidea, Dwyane Wade, jenž prožil velkou slávu v Los Angeles, se tentokrát nechal zastínit Mitchellem, kterého pomáhá mentorovat, a zapsal jen šest bodů. Rodney McGruder byl nejlepším střelcem poražených se 16 body, Kelly Olynyk přidal 14 bodů a osm doskoků. Derrick Jones Jr. zaujal pěti zisky.

Mai mult: https://xpariuri.ro